Algemene info

​Studieduur en belasting

​De opleiding duurt 2 jaar. ​De ‘Opleiding tot leidinggevende in het funderend onderwijs’ (Leading Beyond Boundaries) heeft een studielast van 45 European Credits (ECTS). Dit betekent ongeveer 63​0 uur aan studiebelasting per jaar inclusief contacttijd. De opleiding kiest bewust voor deze studiebelasting en doorlooptijd om jou de tijd en ruimte te bieden je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Bovendien willen we de opleiding nauw laten aansluiten op leiderschapsopleidingen op masterniveau.

Coaching

Tijdens de modules van de opleiding word je begeleid door ervaren, bevlogen en praktijkgerichte docenten. Zij begeleiden en beoordelen jouw leiderschapsontwikkeling in de diverse aspecten van leiderschap. Hiernaast krijg je
een ervaren schoolleider als coach. Zij beoordelen je niet, maar begeleiden jou bij
jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling en bij persoonlijke vragen over leidinggeven en praktijkopdrachten.

​​Instroomeisen en intakegesprek

Om aan de opleiding te kunnen beginnen gelden de volgende minimum eisen:​

  • Afgeronde hbo- of wo bacheloropleiding
  • Twee jaar aantoonbare ervaring in het onderwijsveld
  • Voldoende vaardig in de Nederlandse en Engelse taal
  • Een passende werkomgeving en/of relevante functie waarin opdrachten tot op schoolleiders niveau kunnen worden uitgevoerd
  • Een aanbevelingsbrief van je werkgever/leidinggevende indien je nog geen leidinggevende functie vervult

Voor toelating tot de opleiding vindt een intakegesprek plaats. In dit gesprek komen je motivatie, je vooropleiding, je huidige functie en ambities aan de orde.

​Start van de opleiding en tussentijds instromen

De opleiding start in september 2024.
Tussentijds instromen kan ook bij de start van elke nieuwe module. De colleges zijn op een dinsdag van 17.00-21​​.00u en op een één- of tweedaagse (vrijdag en/of zaterdag), zowel live als online. De locatie is in Hilversum en ‘s-Graveland makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Afronding

Wanneer je de opleiding succesvol afrondt, ontvang je het diploma ‘Leidinggevende in het funderend onderwijs’ op het niveau vakbekwaam. Daarmee ben je ingeschreven in het Abituriëntenregister van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs (SPHBO). Met de opleiding kun je je inschrijven in de Schoolleidersregisters van PO en VO.